Ahşabın temizliği ve bakımı

Ahşap mobilyalar, çok çeşitli dekorasyon stilleriyle iyi eşleşen klasik bir görünüme sahiptir. Ancak kaliteli ahşap mobilyalar biraz pahalıya mal olabilir, bu yüzden doğru bakım önemlidir. Düzenli olarak tozunu almak önemlidir, ancak bazen kir ve kir birikebilir. Bulaşık yıkama sıvısı ve su ile çoğu bitişte etkili etkili bir temizleme çözümü yapabilirsiniz, ancak mobilyalarınız özellikle kirliyse, mineral ispirtolar kullanmanız gerekebilir. Ahşap parçalarınız temizlendikten sonra, cilalamak parlaklığını geri kazanmaya yardımcı olabilir ve mobilyaları mümkün olduğunca iyi tutan koruyucu bir film sağlayabilir.

 

 

 Tüy bırakmayan bir bezi hafifçe nemlendirin. Kuru bir bez, ahşap mobilya tozlarının yüzeyinden kurtulmanıza yardımcı olabilir, ancak genellikle tozu havaya göndermek için sarılırsınız. Evinizin geri kalanına yayılmasını önlemek için, yumuşak, tüy bırakmayan bir bezi suyla hafifçe ıslatın ve iyice sıkın, böylece aşırı nemli olmamalıdır.

Eski, temiz pamuklu tişörtler ideal toz bezleri yapar.

Alternatif olarak tüy veya kuzu yünü silgi kullanın. İsterseniz, odun tozunu almak için tüy silgi veya kuzu yünü silgi kullanabilirsiniz. Bununla birlikte, bu aletleri nemlendirmek gerekli değildir, çünkü kuzu yünündeki tüyler ve lanolin ile statik elektrik tozu çeker ve asar.

Tozu yaymamak için tüy silgisini temizlemek için dışarı çıkarın ve iyice çalkalayın. Ayrıca bir HEPA filtre vakumu ile de vakumlayabilirsiniz. Toz bezi özellikle kirliyse, ılık su ve yumuşak bulaşık deterjanı çözeltisinde karıştırın. İyice durulayın ve kurumaya bırakın.

Bir kuzu yünü tozunu temizlemek için, HEPA filtresi olan bir elektrikli süpürgeyle vakumlayın. Ardından, ılık su ve yumuşak bulaşık deterjanı çözeltisiyle elde yıkayın. Ilık suyla durulayın ve kurumaya bırakın.

Bezi yüzeyinin üzerinde silin. Kumaş hafifçe nemlendirildiğinde, gevşek toz veya kirleri almak için mobilyanın yüzeyi üzerinde hafifçe düzeltin. Tüm tozu çıkardığınızdan emin olmak için, oyulmuş ayrıntılar gibi köşe ve çatlaklara dikkat ettiğinizden emin olun.

Mobilyaları temiz bir bezle kurulayın. Toz alma bezini çok fazla nemlendirdiyseniz, mobilya yüzeyinde ahşapta oturmak istemediğiniz bir miktar nem kalabilir. Mobilyaları silmek ve kurulamak için temiz, kuru ve tüy bırakmayan bir bez kullanın.

Ahşap mobilyalarınızı haftalık olarak temizleyin. Daha kapsamlı bir temizlik gerektiren kir birikmesini önlemek için, ahşabı en az haftada bir kez toz haline getirme alışkanlığına sahip olmak iyidir. Bununla birlikte, evinizde aşırı miktarda havadan kaynaklanan kir ve kepek varsa, daha sık toz almak isteyebilirsiniz.

 

Bulaşık Deterjanı Kullanımı

Bir pamuk topunu su ve bulaşık deterjanı ile nemlendirin. Ahşap mobilyaların kaplamasının temizleme solüsyonundan etkilenmeyeceğinden emin olmak için test etmek önemlidir. Bir pamuk topunu suyla ıslatın ve en sevdiğiniz bulaşık deterjanı sabununu bir damla ekleyin. [6]

Karışımı mobilyanın gizli bir yerinde test edin. Nemlendirilmiş pamuk topunu, herhangi bir hasarın görülmeyeceği göze çarpmayan bir noktaya sürün. Bir dakika bekleyin ve ardından bitişin yine de gölgelenip birleştirilmediğini kontrol edin. bittiğinde hasarsız görünüyorsa, bulaşık deterjanı çözeltisine devam edebilirsiniz.

Bulaşık deterjanı test edilirken bittiğinde hasarlı görünüyorsa, mobilyaları sadece su ile temizleyin.

Suyu ve deterjanı bir kovada birleştirin. Büyük bir kovaya 2 yemek kaşığı (30 ml) bulaşık deterjanı ve ½ galon (1.9 l) ılık su ekleyin. Temizleme solüsyonu oluşturmak için ikisini birlikte iyice karıştırın. [8]

Çözeltiyle yüzeyi aşağı doğru silin. Bir süngeri doyurmak için bulaşık deterjanı karışımına batırın. Süngerin damlamamasını veya aşırı ıslak olmamasını sağlamak için sıkın ve yüzeyi temizlemek için hafifçe mobilya üzerine fırçalayın.

Ahşabı çözeltiyle aşırı doygunlaştırmak istemezsiniz, bu nedenle süngeri mobilyalara çok fazla bastırmayın. Bunun yerine, ahşabı temizlemek için yüzeyin üzerine hafifçe hareket ettirin.

Temizleme solüsyonunun mobilyadan durulanması gerekli değildir, çünkü sabun fazla kalıntı bırakmayacak kadar seyreltilmiştir. Ahşabı kurutduğunuzda, geride bırakılanları çıkaracaksınız.

Ahşabı temiz bir bezle tamamen kurulayın. Mobilyaların tüm yüzeyini süngerle temizledikten sonra, ahşaptaki fazla nemi temizlemek önemlidir. İyice kurutulduğundan emin olmak için temiz, tüy bırakmayan bir bezle silin.

Ahşap mobilyalarınızı 6 ayda bir derinlemesine temizleyin. Mobilyalarınızı düzenli olarak tozluyorsanız, genellikle yılda sadece bir veya iki kez daha derinlemesine temizlemeniz gerekir. Dökülmeler veya diğer kazara karışıklıklar durumunda, yapışkan kalıntıları veya filmleri çıkarmak için derinlemesine bir temizlik yapmalısınız.

Mineral temizleyiciler ile Daha Derin Temizlik

Bir pamuk topunu ruhlarla nemlendirin ve mobilyalarda test edin. Mineral ruhlar genellikle ahşap yüzeylerin çoğuna zarar vermez, ancak yine de güvenli oynamalısınız. Biraz pamuk topuna batırın ve mobilyaların gizli bir yerine sürün. Yüzeyde hasar yoksa, tüm yüzeyi mineral ispirtolarla temizleyebilirsiniz.

Kaplama mineral ispirtolara kötü tepki verirse, yüzeyi onlarla temizlemeyin. Durum böyle ise, kiri ve kiri tamamen temizlemek için mobilyaları yeniden boyamanız gerekecektir .

Mineral ruhlara bir bez batırın. Temiz, tüy bırakmayan bir bez alın ve mineral ispirtolarla iyice ıslatın. Bezin ruhlarla doygun olmasını istiyorsanız, damlamadığından emin olun.

Mineral ispirtolarla temizlerken, dumanları tehlikeli olabileceğinden iyi havalandırılmış bir alanda çalışın. Bazı pencereleri açın ve mümkünse bir fanı açın.

Mobilyaları bezle silin. Bezin damlamadığından emin olduğunuzda, iyice temizlemek için ahşap yüzeyin üzerine sürün. Mineral ruhlar genellikle yıllarca kirleri temizleyebilir, bu nedenle tüm kirlerden kurtulmak için yavaş ve dikkatli bir şekilde çalışın.

Bir bezi suyla nemlendirin ve yüzeyi durulayın. Mobilyaları mineral ispirtolarla iyice temizledikten sonra, temiz, tüy bırakmayan başka bir bezi suyla ıslatın. Damlayarak sıkmayın ve mineral ruhlarını durulamak için mobilyaların üzerine hafifçe silin.

Bir bezle iyice kurulayın. Ahşapta fazla nem olmasını önlemek için, mobilyaları kurutmak önemlidir. Yüzeyi silmek ve nemi gidermek için temiz, tiftiksiz bir bez kullanın.

Mobilyaların Cilalanması

Ahşap mobilyaları sadece iyice temizlendikten sonra cilalayın. Mobilya mumu, ahşabın yüzeyinde koruyucu bir film oluşturmaya yardımcı olur. Mobilya uygulandığında kirliyse, sadece altındaki kiri kapatacaksınız, bu da ileride mobilyaları temizlemeyi zorlaştırabilir.

Temiz bir bez üzerine bir kaşık balmumu koyun ve yoğurun. Yüzde 100 pamuk ve tiftiksiz bir bez kullanın. Bir kaşık balmumu golf topunun boyutuna benzemelidir. Bezi balmumunun etrafına sarın ve balmumu yumuşayana kadar elinizle hafifçe yoğurun.

Ahşap mobilyalarınızı korumak için, mobilyaları her temizledikten sonra cilalamalısınız.

Tüm yüzeyi kaplayana kadar balmumunu mobilyaya tutturun. Balmumu yumuşadıktan sonra, bezle dairesel hareketlerle ahşabın üzerine sürün. Tüm yüzeyi cilalayana kadar her seferinde küçük bir alanda çalışın.

Balmumunda parlattıkça ahşap tahıl yönünde çalıştığınızdan emin olun.

Fazla balmumunu temiz bir bezle silin. Balmumu, mobilyaya parlattığınızda ahşabın yüzeyini yavaşça donuklaştıracaktır. Doğal kaplamayı geri kazandırmak için balmumu filmini silmek için temiz, tiftiksiz bir pamuklu bez kullanın.

Fazla balmumunun tamamını çıkardığınızdan emin olmak için bezinizi ovalarken sık sık ters çevirmelisiniz.

Maksimum parlaklık için ikinci kat cila uygulayın. Mobilyalarınızın yüzeyi istediğiniz kadar parlak değilse, başka bir kat eklemek için tüm cilalama işlemini tekrarlayın. Gelecekte kir birikmesini önlemek için ahşap mobilyalarınızı düzenli olarak tozunu alın.