ÜMRANİYE SİSTRE CİLA

                İstanbul’un Anadolu yakasındadır. Beykoz, Şile, Kartal , Sultanbeyli, Kadıköy, Üsküdar ilçeleriyle komşudur. Ümraniye, İstanbul' un en hızlı kentleşen ve nüfusu hızla artan; köy ve yöre geleneklerinin de aynen muhafaza edildiği kentleşme örneklerinden bir tanesidir. İstanbul'un nüfus bakımından en kalabalık ikinci ilçesidir. 12 Eylül 1980’den sonra Ümraniye Belediyesi fesh edilerek Üsküdar'a bağlı şube müdürlüğüne dönüştürüldü. 1987 yılında tekrar ilçe olan Ümraniye' de ilk yerel seçim 1989 yılında yapıldı. İlçe 14 mahalle, 6 belde ve 4 köyden oluşur. 22 bin hektarlık bir yerleşim alanına sahiptir. Ümraniye, ekonomik çeşitlilik açısından çok zengin bir yöredir. Küçük imalat sanayisinden konfeksiyona, yedek parça ve ağaç ürünleri üretimine kadar birçok sanayi kolunda firma faaliyet göstermektedir.

                Ümraniye her mevsim değişikliklerinden en çok etkilenen bölgelerden bir tanesidir. Bu da ahşap olan zeminlerin daha kolay zarar görmesine yol açmaktadır. Evlerde bir eşyanın sürterek yer değiştirilmesi yada uzun bir süre hiç yer değişmeden aynı yerde olması parkelere zarar vermektedir. Sistre cila sayesinde bu zarar gören yerler yeniden ilk günkü görünümüne dönebilmektedir.

 

Sistre Cila Nedir?

                Ümraniye Sistre cila genel olarak tüm parke bakım işlerinin genel adıdır. Sistre ile yıpranmış, çizilmiş veya eskimiş parke yüzeyinin tüm deformelerden arındırma işlemidir. Sistre işlemi eskiden çok zor ve çileli bir işlem olmasından ötürü özellikle ev hanımları tarafından pek istenmeyen bir işlemdi. Fakat günümüzde gelişen teknoloji ile beraber sistre makineleri de gelişmiş ve insanların korktukları toz, koku gibi etkenleri yok seviyesine indirmiştir. Yeni sistre makinelerinde toz emici vakumlar kullanılarak zımpara yapılan alandan çıkan tozun evin diğer  bölgelerine yayılmasına engel olunmaktadır.